Retur si Garantie

CONDITII DE RETURNARE:

Clentii pufo.ro pot returna produsele cumparate, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, trebuie sa notifice in scris sau telefonic, in termen de 14 zile de la primirea produsului.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit) si sa nu prezinte deteriorari sau urme vizibile de folosire. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se aplica numai pentru persoane fizice. Ridicarea produselor de la sediu nu se considera comert la distanta, si nu beneficiaza de dreptul de renuntare in 14 zile. Produsele returnate se trimit prin curierat pe cheltuiala clientului fara niciun fel de taxe ramburs.

Coletele cu plata ramburs sau cu taxe de achitat catre PUFO.RO , nu vor fi ridicate.

 

GARANTIA:

Termenul de garantie pentru produsele achizitionate de pe pufo.ro este de 12 luni (1 an) de la data cumpararii. Daca in aceasta perioada, produsul se va defecta, se va inlocui cu un altul, iar daca acel produs nu mai este pe stoc, se vor inapoia banii cumparatorului.

Clientul nu va avea nici o pretentie pentru reparari sau reglari in timpul garantiei daca:

- beneficiarul sau alta persoana incearca repararea oricaror defecte aparute

- defectiunea este cauzata de folosirea improprie a produsului (supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta);

- defectiunea este cauzata de foc, apa sau alte calamitati naturale;

- nu garantam pentru rezistenta la apa a produselor;

cureaua, bratara, placajul, carcasa, remontorul si geamul sunt stricate sau bateria este consumata;

- defectiunea este cauzata de efectuarea reparatiilor sau a reglarilor de catre alte persoane decat cele autorizate de Pufo.ro

- nu prezinta vanzatorului documentele de la achizitionarea produsului

 Pentru modelele de ceasuri prevazute cu pietre (strasuri, zirconii, pietre pretioase si semipretioase), in cazul caderii acestora, producatorul sau dupa caz vanzatorul le va inlocui, intr-un termen rezonabil, numai in situatiile in care acest lucru nu este imputabil cumparatorului. Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea ceasului din motivul caderii pietrelor.

               Aceasta garantie nu include deteriorarea provocata ceasului din cauza nerespectarii indicatiilor de la punctul 1 (precautii si informatii utile), accidentelor, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acestuia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera. Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua în mod gratuit sau se va înlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decât utilizarea necorespunzatoare a ceasului de catre cumparator. În cazul înlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acelasi model, se va livra un model similar având o valoare echivalenta. Garantia pentru ceasul de înlocuire va fi valabila pe o perioada de un an de la data inlocuirii.

               Conform O.G. 21/1992, garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului. Aceasta remediere se va face intr-un termen rezonabil stabilit prin reglementari.

               Conform aceleiasi ordonante, vanzatorul este obligat, la cererea consumatorului sa inlocuiasca produsul sau sa restituie contravaloarea acestuia, numai in cazul in care timpul de neutilizare al produsului, din cauza deficientelor aparute in cadrul termenului de garantie, depaseste 10% din acest termen. Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului, se face numai dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia si numai daca aceasta situatie nu este imputabila cumparatorului.

               Reparatiile de service pentru cazurile care nu sunt incluse în aceasta garantie vor fi facturate cumparatorului.

               Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si LEGEA nr. 449/2003, precum si altor modificari ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute in acest Certificat de Garantie.