CONDITII DE RETURNARE:

Clentii pufo.ro pot returna produsele cumparate, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, trebuie sa notifice in scris pe mail, in termen de 14 zile de la primirea produsului.

Produsele cu defecte fizice (lovire, zgarieturi, fiusurari, ciobiri sau deteriorari pe timpul transportului) sau produsele lipsa se anunta in termen de MAXIMUM 24 de ore de la ridicarea coletului impreuna cu poze pe adresa de email, in caz contrar nu ne asumam raspunderea.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit) si sa nu prezinte deteriorari sau urme vizibile de folosire. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se aplica numai pentru persoane fizice. Ridicarea produselor de la sediu nu se considera comert la distanta, si nu beneficiaza de dreptul de renuntare in 14 zile. Produsele returnate se trimit prin curierat pe cheltuiala clientului fara niciun fel de taxe ramburs.

Coletele cu plata ramburs sau cu taxe de achitat catre PUFO.RO , nu vor fi ridicate.

Expedierea produsului ambalat necorespunzator, care duce la deteriorarea acestuia pe durata transportului, atrage in totalitate raspunderea expeditorului.

In cazul persoanelor juridice (firme, PFA, fundatii, societati nonprofit - acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a nu accepta returul produselor.


Urmatoarele categorii de produse se pot returna numai sigilate in ambalajul original, si cu toate etichetele intacte:

 • Licente software, Jocuri PC & Console, Filme, Muzica (toate produsele livrate pe suport digital: cd/dvd, BD);
 • Consumabile (filtre, cartuse imprimanta, ribon, odorizante, etc);
 • Cartele de memorie SD, micro SD, XD, memory stick, SSD, HDD.
 • Casti audio, microfoane.
 • Purificatoare, Umidificatoare si Dezumidificatoare de aer
 • Produse pentru igiena intima si igiena dentara (periute de dinti, irigatoare bucale, etc.)
 • Produse de igiena corporala (sampon, spumant de baie, gel de dus, creme, lotiuni, deodorant, spray, etc
 • Produse de ingrijire corporala: masini de tuns, si barbierit, aparate de epilat, foarfeci, perii de par, lame de ras, aparate de masaj etc.
 • Produse cosmetice.
 • Produse pentru bucatarie si servire: vase, oale, pahare, tacamuri, tigai, etc
 • Produse textile
 • Becuri, baterii, bujii, acumulatorii auto (ce prezinta urme de utilizare, deficient de aspect fizic nesemnalate la data receptiei).
 • Produse de cosmetica, lubrifianti si filtre auto.
 • Huse si folii pentru tablete si telefoane mobile.
 • Dispozitive medicale: termometre, aparate aerosoli, tensiometru, glucometru, etc)

 

Nu se pot returna produse aflate in una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:

 • Produsele comandate online, dar care au fost ridicate direct din depozit sau showroom.
 • Produsele achizitionate de persoane juridice (firme, PFA, fundatii, societati nonprofit)
 • Produse aduse pe "comanda speciala" (COMANDA SPECIALA este definita ca fiind lista de produse comandate de catre client si care nu se afla in stocul uzual al Furnizorului dar care pot fi livrate pe baza unei comenzi ferme si a platii unui avans, in termenii agreati de parti.
 • Etichetele de identificare ale produsului sau ale ambalajului sunt deteriorate sau lipsesc;
 • Licente electronice sau orice produs livrat electronic;
 • Imprimante sau multifunctionale ale caror consumabile au fost desigilate;
 • Echipamente cu licente OEM activate (licente preinstalate pe notebook-uri sau sisteme desktop );
 • Echipamente de pe care s-au dezinstalat sistemele de operare sau alte programe cu care au fost livrate;
 • Echipamentele protejate de parole introduse de utilizator sau cele care au configurate conturi personalizate ale utilizatorilor ce impiedica aducerea dispozitivului la starea initiala din punct de vedere software;
 • Aparatele de aer conditionat care au fost montate, aparatele de bucatarie care au fost folosite, masinile de calcat care prezinta urme de utilizare (zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa, urme de calcar, etc.), aspiratoarele care au fost folosite, aparatele de bricolaj care au fost utilizate.
 • Dispozitive si obiecte sanitare care au fost montate sau utilizate: baterii de robineti, chiuvete, vas WC, cazi de baie, savoniere, suporti de prosoape sau hartie igienica, site si filtre.
 • Produse cosmetice desigilate, utilizate sau probate sau care sunt sigilate dar recipientul este spart si nu a fost semnalat la data receptiei de catre client.
 • Produse de ingrijire corporala utilizate sau probate: masini de tuns, si barbierit, aparate de epilat, foarfeci, perii de par, uscator de par cu perie sau dispozitiv de coafat, placi de indreptat parul, lame de ras, etc.
 • Anvelope auto folosite, deteriorate sau care nu au fost montate de firme autorizate in domeniul respectiv.
 • Consumabile auto folosite (filtre, bujii, becuri, sigurante, fise, placute de frana,etc).

GARANTIA:

Produsele achizitionate de la Pufo Market SRL beneficiaza de garantie, conform produselor si termenului legal prevazut de legislatie.

Clientul nu va avea nici o pretentie pentru reparari sau reglari in timpul garantiei daca:

- beneficiarul sau alta persoana incearca repararea oricaror defecte aparute

- defectiunea este cauzata de folosirea improprie a produsului (supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta);

- defectiunea este cauzata de foc, apa sau alte calamitati naturale;

- nu garantam pentru rezistenta la apa a produselor;

cureaua, bratara, placajul, carcasa, remontorul si geamul sunt stricate sau bateria este consumata;

- defectiunea este cauzata de efectuarea reparatiilor sau a reglarilor de catre alte persoane decat cele autorizate de Pufo.ro

- nu prezinta vanzatorului documentele de la achizitionarea produsului

 Pentru modelele de ceasuri prevazute cu pietre (strasuri, zirconii, pietre pretioase si semipretioase), in cazul caderii acestora, producatorul sau dupa caz vanzatorul le va inlocui, intr-un termen rezonabil, numai in situatiile in care acest lucru nu este imputabil cumparatorului. Conform legii 449/2003, art.11 alin.2, cumparatorul nu poate cere inlocuirea ceasului din motivul caderii pietrelor.

               Aceasta garantie nu include deteriorarea provocata ceasului din cauza nerespectarii indicatiilor de la punctul 1 (precautii si informatii utile), accidentelor, a neglijentei, a utilizarii necorespunzatoare a acestuia sau a altor factori care nu au legatura cu defectele de material sau de manopera. Orice reparatie la produsele aflate in termenul de garantie se va efectua în mod gratuit sau se va înlocui in conditiile OG nr.21/1992 revizuita, daca se confirma faptul ca un defect de material sau de manopera a reprezentat cauza unei asemenea deteriorari, mai degraba decât utilizarea necorespunzatoare a ceasului de catre cumparator. În cazul înlocuirii, nu garantam ca va fi livrat acelasi model. Daca nu este disponibil acelasi model, se va livra un model similar având o valoare echivalenta. Garantia pentru ceasul de înlocuire va fi valabila pe o perioada de un an de la data inlocuirii.

               Conform O.G. 21/1992, garantia consta in remedierea gratuita a deficientelor aparute la produse in cadrul termenului de garantie si care nu sunt imputabile consumatorului. Aceasta remediere se va face intr-un termen rezonabil stabilit prin reglementari.

               Conform aceleiasi ordonante, vanzatorul este obligat, la cererea consumatorului sa inlocuiasca produsul sau sa restituie contravaloarea acestuia, numai in cazul in care timpul de neutilizare al produsului, din cauza deficientelor aparute in cadrul termenului de garantie, depaseste 10% din acest termen. Restituirea contravalorii sau inlocuirea produsului, se face numai dupa constatarea imposibilitatii folosirii acestuia si numai daca aceasta situatie nu este imputabila cumparatorului.

               Reparatiile de service pentru cazurile care nu sunt incluse în aceasta garantie vor fi facturate cumparatorului.

               Drepturile consumatorului sunt conforme cu O.G. nr.21/1992 republicata si LEGEA nr. 449/2003, precum si altor modificari ulterioare. Drepturile consumatorului nu sunt afectate de conditiile de garantie prevazute in acest Certificat de Garantie.